Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОАСК: новина про позов Гончарука буде видалена з сайту суду


Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк
Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що повідомлення про нібито позов прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, поданий до ОАСК, буде видалена з сайту установи.

«Після оприлюднення прес-службою ОАСК новини щодо заяви про забезпечення позову, яка надійшла сьогодні до суду, сайт не витримав навантаження великої кількості відвідувачів і, з технічних причин, перестав працювати», – вказав Вовк.

«Одночасно, у зв’язку із появою на сайті Кабінету Міністрів України повідомлення про те, що Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком така заява до суду не подавалась, новина буде видалена з сайту суду, як тільки для цього з’явиться технічна можливість, до з’ясування, відповідно до положень Кодексу адміністративного судочинства України, особи заявника», – додав голова суду.

Урядовий портал о 20:23 3 березня оприлюднив повідомлення про відсутність позову голови уряду Олексія Гончарука з вимогою заборонити спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову вносити до порядку денного питання про відставку членів Кабміну.

«Інформація про нібито подану заяву в Окружний адміністративний суд міста Києва прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком не відповідає дійсності. Вся інформація про діяльність прем‘єр-міністра України публікується на офіційних ресурсах уряду та сторінках глави уряду в соціальних мережах», – ідеться в повідомленні.

Раніше у фейсбуці Окружного адміністративного суду Києва з’явилося повідомлення, що «до ОАСК надійшла заява про забезпечення позову, заявником в якій зазначений Олексій Гончарук, відповідачем – голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, третьою особою – президент України Володимир Зеленський». У повідомленні анонсовано деталі на сайті суду, але наразі цей лінк не відкривається.

Президент України Володимир Зеленський пропонує затвердити головою уряду замість нинішнього прем’єра Олексія Гончарука Дениса Шмигаля, міністра розвитку громад, який до цього працював топ-менеджером компанії ДТЕК олігарха Ріната Ахметова. Про це повідомили 3 березня джерела Радіо Свобода у фракції «Слуга народу» за результатами зустрічі з главою держави.

Президент України Володимир Зеленський планує 4 березня відвідати позачергове засідання Верховної Ради, підтвердив 2 березня перший заступник голови Ради, представник президента у парламенті Руслан Стефанчук. Він вказав, що запланований розгляд питання «Про Кабінет міністрів України» і кадрових питань.

XS
SM
MD
LG