Доступність посилання

ТОП новини

Залучення жінок є ключовим фактором досягнення сталого миру – місія ОБСЄ в Україні


За даними Міноборони, нині в Збройних силах проходять службу і працюють понад 58 тисяч жінок, з них майже 29 тисяч – військовослужбовці
За даними Міноборони, нині в Збройних силах проходять службу і працюють понад 58 тисяч жінок, з них майже 29 тисяч – військовослужбовці

Міжнародний жінок день 8 березня є важливим нагадуванням про досягнення жінок і їхній неоціненний внесок у сприяння стійкому вирішенню конфліктів та досягненню миру, заявив голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні посол Яшар Халіт Чевік.

«Для досягнення миру на сході України потрібен всеосяжний процес, що передбачає повну участь жінок. Ми щодня є свідками того впливу, який жінки як агенти позитивних змін чинять як у місії, так і на місцях», – Яшар Халіт Чевік.

Він визнав, що конфлікт часто по-різному «зачіпає чоловіків і жінок», а нерівність між ними часто посилюється».

Яшар Халіт Чевік наголосив на впровадженні заходів гендерної інтеграції СММ ОБСЄ, зазначивши, зокрема, про план дій щодо гендерної рівності.

«Місія постійно прагне враховувати гендерні аспекти в своїй діяльності і домагатися гендерного паритету серед співробітників. Це зміцнило як його внутрішні структури, так і повсякденну роботу, а також сприяло більш глибокому розумінню всіх аспектів конфлікту», – йдеться в повідомленні місії з посиланням на його очільника в Україні.

За даними Міноборони України, нині в Збройних силах проходять службу і працюють понад 23% жінок, це понад 58 тисяч. З них майже 29 тисяч — військовослужбовці.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG