Доступність посилання

ТОП новини

У ОБСЄ відреагували на заборону в’їзду журналістові Ібрагімову до Росії і анексованого Криму до 2054 року


Журналіст Тарас Ібрагімов
Журналіст Тарас Ібрагімов

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловився з приводу рішення прикордонної служби ФСБ Росії заборонити в’їзд на територію Росії й анексованого Криму журналістові Тарасу Ібрагімову, який співпрацює з редакцією Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода).

«Висловлюю жаль з приводу нещодавньої заборони в’їзду до Криму українському журналістові Тарасу Ібрагімову. Я закликаю відповідальних людей поважати роль медіа-діячів та дозволяти журналістам їздити без обмежень для виконання їхньої роботи», – заявив Дезір у твіттері.

18 січня рішенням прикордонної служби ФСБ Росії українському журналісту Тарасу Ібрагімову, який співпрацює з редакцією проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, заборонили в’їзд на територію Росії і окупованого нею Криму на 34 роки – до кінця травня 2054 року.

За словами журналіста, чіткого пояснення, з чим пов’язана заборона, він не отримав ні у самій постанові, ні під час розмови з прикордонниками, вказавши, що пов’язує це зі своєю журналісткою діяльністю.

У Національній спілці журналістів України назвали заборону Ібрагімову на в’їзд у Росію і в анексований Крим «частиною репресивного арсеналу». Також заборону засудило представництво президента України в АР Крим. Українські правозахисники закликали міжнародну спільноту посилити тиск на Росію для припинення тиску на журналістів, блогерів та активістів в анексованому Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG