Доступність посилання

ТОП новини

Обшуки в анексованому Криму: активіста Мустафаєва відвезли в поліцію


4 вересня вранці російські силовики провели обшук у будинку активіста Марлена Мустафаєва в мікрорайоні Кам'янка під Сімферополем
4 вересня вранці російські силовики провели обшук у будинку активіста Марлена Мустафаєва в мікрорайоні Кам'янка під Сімферополем

В анексованому Криму після закінчення обшуку російські силовики відвезли у відділення поліції кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва, повідомляє об'єднання «Кримська солідарність».

За інформацією дружини Мустафаєва, йому інкримінують «розпалювання ненависті або ворожнечі, приниження людської гідності».

Адвокат Мустафаєва Едем Семедляєв повідомив, що його не пускають до підзахисного, а скаргу з цього приводу обіцяли розглянути протягом 30 днів.

4 вересня вранці російські силовики провели обшук у будинку активіста Марлена Мустафаєва в мікрорайоні Кам'янка під Сімферополем.

Самі силовики ситуацію не коментували.

Також 4 вересня обшуки відбулися в Старому Криму в будинку кримськотатарського активіста Абдуллаха Якубова. Подробиці його справи наразі невідомі.

Крім того, активісти повідомляли про обшук у будинку Зареми Куламетової, матері кримськотатарського активіста Герая Куламетова. Її дочка Ріана Куламетова в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомила, що російські силовики відвезли матір у невідомому напрямку.

Після анексії Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG