Доступність посилання

ТОП новини

У штабі ООС підтвердили обстріл бойовиками авто з журналістами


Вид на прифронтову Красногорівку
Вид на прифронтову Красногорівку

У вівторок, 7 квітня, бойовики на Донбасі обстріляли авто знімальної групи одного з телеканалів. Про це повідомили у штабі ООС.

Інцидент стався біля Красногорівки. Бойовики застосували безпілотник, скинувши заряд ВОГ-17.

«Граната розірвалася за кілька метрів від транспортного засобу, внаслідок чого осколки влучили в бокове скло та кузов автівки. В салоні в цей час перебували представники ЗМІ та пресофіцерка одного з підрозділів ОС, яка здійснювала їх супровід. На щастя ніхто з журналістів та військовослужбовців не постраждав», – мовиться у повідомленні.

У штабі зазначили, що такі дії бойовиків підтверджують, що вони цілеспрямовано порушують режим припинення вогню та «відверто нехтують вимогами Міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій».

Раніше про обстріл повідомив спеціальний кореспондент телеканалу «Україна» Олександр Махов. За його словами, у салоні він перебував з оператором, водієм та пресофіцеркою бригади.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG