Доступність посилання

ТОП новини

У лікарні померла 4-річна дитина, яка постраждала через російський обстріл Одеси 29 квітня – влада


Наслідки російської атаки по Одесі, архівне фото
Наслідки російської атаки по Одесі, архівне фото

У лікарні померла дитина, яка постраждала через російський обстріл Одеси 29 квітня, повідомив мер міста Геннадій Труханов.

«Жахлива новина…Сьогодні у лікарні померла маленька Злата, яка постраждала внаслідок ворожого обстрілу по Одесі 29 квітня. Їй було всього 4,5 роки», – написав він у телеграмі.

Також про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер, зазначивши, що кількість жертв зросла до 8 людей.

«Сьогодні у лікарні померла 4-річна Злата, осколок російської ракети влучив у серце дитини. Наші медики боролися до останнього…», – написав він у телеграмі.

Російські військові ввечері 29 квітня завдали ракетного удару по Одесі. Зранку 30 квітня повідомлялося про пʼятьох загиблих, 23 постраждалих.

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук заявляв, що російські війська атакували Одесу ракетою «Іскандер» з касетним боєприпасом. Таке озброєння призначене для ураження великої кількості людей.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні станом на початок квітня верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації заявляють, що реальна кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG