Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: колишнього «полковника міліції» Одещини заочно засуджено до 15 років ув’язнення


Засуджений переховується на території РФ та набув російського громадянства
Засуджений переховується на території РФ та набув російського громадянства

В Офісі генпрокурора повідомили, що суд в Одесі засудив колишнього заступника начальника ГУ МВС в Одеській області до 15 років позбавлення волі за фактами подій у травні 2014 року.

«Експравоохоронця визнано винним у співучасті за попередньою змовою групою осіб в організації масових заворушень, зловживанні владою та службовим становищем, пособництві в захопленні державних будівель, а також втручанні у діяльність працівника правоохоронного органу», – йдеться в повідомленні.

В ОГП кажуть, що засуджений «вступив у змову» з представниками проросійсько налаштованих груп та антиукраїнських громадських рухів «Антимайдан» і, «використовуючи надану йому владу і службове становище, забезпечив безперешкодне вчинення ними 2 травня 2014 року масових заворушень в Одесі, внаслідок чого вогнепальні поранення отримали вісім осіб, шестеро з них загинули».

«Крім того, 4 травня 2014 року, перевищивши свої службові повноваження, він надав підлеглим співробітникам вказівку про незаконне звільнення з ізолятора тимчасового тримання 63 осіб, затриманих 2 травня 2014 року за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень… У зв’язку із переховуванням експравоохоронця на території РФ та наявними даними про набуття ним російського громадянства, судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia (заочно)», – повідомили в ОГП.

Повідомляється, що суд позбавив екссиловика права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на 3 роки, зобов’язав сплатити штраф у розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян та позбавив звання «полковника міліції». Крім того, суд повністю задовольнив цивільні позови потерпілих на суму понад 330 тис грн., йдеться в повідомленні.

2 травня 2014 року у протистоянні українських і проросійських активістів на Грецькій вулиці і Грецькій площі в Одесі загинули шість людей. Ще 42 стали жертвами пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі.

XS
SM
MD
LG