Доступність посилання

ТОП новини

Гуменюк: РФ може готувати удар по Одесі «ближче до своїх сакральних дат»


Будівля Одеського національного театру опери та балету (ілюстративне фото)
Будівля Одеського національного театру опери та балету (ілюстративне фото)

Російські військові можуть готувати «відтермінований» масований удар по Одесі, заявила на брифінгу 18 квітня керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Вона сказала про це, відповідаючи на запитання про відсутність останнім часом російських обстрілів Одеси.

За словами Гуменюк, це з одного боку може бути викликане штормом у Чорному морі й нестачею ракет у російських сил.

«Таке затишшя дійсно викликане і браком ракет. Ми бачимо, що і активність ворожої авіації, яка зазвичай підтримує такі атаки, – не відповідає минулим періодам. Не можна також виключати, що вони готують відтермінований такий масований ракетний удар шокового впливу десь ближче до своїх сакральних дат. Ми пам’ятаємо, що для Одеси знаковими ще є 2 травня, 9 травня – знакове і для росіян. І це цілком ймовірні, за аналітикою, дати, до яких ворог може підготуватися отак ретельно, поки що відкладаючи ці атаки», – сказала Гуменюк.

За даними оперативного командування «Південь», Росія станом на 13:00 18 квітня збільшила число своїх ракетоносіїв у Чорному морі до чотирьох.

«Наразі два надводних і два підводних ракетоносії можуть мати загальний залп до 2️4 «Калібрів», – йдеться в повідомленні.

Скільки загалом російських кораблів чергують у Чорному морі, військові не уточнили.

Раніше Військово-морські сили Збройних сил України повідомляли, що станом на 11:00 18 квітня в Чорному морі на бойовому чергуванні було 11 російських кораблів, серед яких було три носії крилатих ракет.

2 травня 2014 року у протистоянні українських і проросійських активістів на Грецькій вулиці і Грецькій площі в Одесі загинули шість людей. Ще 42 стали жертвами пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі.

XS
SM
MD
LG