Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі перевіряють, з ким контактував хворий на COVID-19 одесит


На Одещині госпіталізовані 9 людей з підозрою на коронавірусну інфекцію
На Одещині госпіталізовані 9 людей з підозрою на коронавірусну інфекцію

Поліція і міська влада Одеси перевіряють, з ким контактував хворий на COVID-19 одесит, який виписався з інфекційної лікарні 14 березня, повідомив у фейсбуці голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций.

«Це чоловік 1995 року народження, який наразі проживає у місті Одеса та нещодавно прибув із США. Після прибуття та при виявленні симптомів він звернувся до Одеської міської інфекційної лікарні. Там у нього були взяті всі аналізи – на грип, ГРВІ та COVID-19. Тести на грип та ГРВІ дали негативний результат. Далі, згідно з протоколом, тестовий матеріал хворого був направлений до референс-лабораторії у Києві, де сьогодні підтвердили наявність вірусу COVID-19», – написав чиновник.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, 14 березня пацієнт інфекційної лікарні міста Одеса покинув відділення, підписавши документ про самоізоляцію. Тести на грип на ГРВІ виявились негативними, а позитивний аналіз на коронавірус надійшов тільки 25 березня.

Зараз правоохоронці з’ясовують, чи дійсно пацієнт виконував умови самоізоляції, та з ким спілкувався в останні два тижні.

Одеське видання «Думская.net» оприлюднило звернення Одеського обласного лабораторного центру МОЗ до поліції від 25 березня, де йдеться, що пацієнт вказав фіктивну адресу проживання, що унеможливило проведення протиепідемічних заходів.

Це обвинувачення на засіданні міської комісії з техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заперечив міський голова Геннадій Труханов. За його словами, хворий не ховався від лікарів, більшу частину часу перебував вдома і не користувався громадським транспортом. Усі його можливі контакти вже встановлені та також відправлені на самоізоляцію, наголосив міський голова.

На ранок 25 березня на Одещині госпіталізовані 9 людей з підозрою на коронавірусну інфекцію. Всі вони перебувають в Одеській міській інфекційній лікарні. У пацієнтів відібрані аналізи та направлені у вірусологічну лабораторію Одеси. Там проводиться тестування на грип та ГРВІ.

За даними МОЗ, станом на ранок 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. Про ще три нові випадки у Києві повідомив столичний міський голова Віталій Кличко.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG