Доступність посилання

ТОП новини

До Одеси прибув санітарний борт із пораненими і хворими військовослужбовцями ЗСУ


Літак із пораненими та хворими солдатами прибув до Одеси, 22 серпня 2018 року
Літак із пораненими та хворими солдатами прибув до Одеси, 22 серпня 2018 року

Лікарі і волонтери Військово-медичного клінічного центру Південного регіону зустріли в Одесі черговий санітарний борт із пораненими і хворими українськими бійцями.

24 військовослужбовців ЗСУ доправили військово-транспортним літаком Ан-26 із Дніпра, повідомив Радіо Свобода волонтер одеського військового шпиталю Андрій Танцюра. Він зазначив, що зазвичай доводиться зустрічати не літак, а санітарний вертоліт, який має меншу місткість.

За його словами, бійці мають поранення, отримані у найгарячіших точках Операції об’єднаних сил, зокрема поблизу Волновахи та Новотроїцького, що на Донеччині. Мова йде про вогнепальні осколкові переломи, закриті черепно-мозкові травми, контузії.

Також серед них близько 10 так званих «терапевтичних хворих», тобто недуги військовослужбовців не пов’язані з бойовими травмами, але потребують лікування в шпиталі. Троє бійців перебувають у реанімації.

Попередній санітарний борт в Одесі зустріли на початку липня.

Військово-медичний клінічний центр Південного регіону (колишній 411-й військовий шпиталь в Одесі) розрахований на 675 ліжок.

Загалом в Україні в системі військової медицини нараховується чотири такі центри: Західного регіону (у Львові), Центрального регіону (у Вінниці), Північного регіону (в Харкові) та Південного регіону (в Одесі). У Києві розташований Головний військовий клінічний госпіталь.

Першими поранених із зони бойових дій на сході України приймають медичні заклади Дніпра – зокрема, лікарня імені Мечникова й військовий шпиталь.

Збройний конфлікт на Донбасі почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, унаслідок конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG