Доступність посилання

ТОП новини

«Маємо допомогти Україні зупинити Росію зараз». У США і ЄС засудили обстріл Одеси


Наслідки російського удару по Одесі, 15 березня 2024 року
Наслідки російського удару по Одесі, 15 березня 2024 року

Посол США в Україні Бріджит Брінк засудила російський удар по Одесі 15 березня, внаслідок якого загинули 20 людей, десятки – були поранені.

«Сьогодні Росія знову обстріляла Одесу, вбивши невинних цивільних осіб і поціливши в рятувальників. Цей жорстокий обстріл підкреслює, що Росія не зупинить свою зухвалу агресію в Європі. Ми маємо допомогти Україні зупинити Росію зараз. Не можна гаяти жодної миті», – написала посол у соцмережі X, раніше відомій як Twitter.

Водночас речник Європейської комісії Петер Стано висловив упевненість у притягненні винних до відповідальності.

«Особливо жахливий і смертельний російський удар по цивільних цілях в Одесі: спочатку балістична ракета, потім, коли прибули рятувальники, другий удар. Чергова демонстрація варварства путінської агресії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності», – написав він.

15 березня внаслідок російського ракетного удару по Одесі було пошкоджено цивільну інфраструктуру. За даними ДСНС, на місці влучання виникла пожежа. Рятувальники прибули на місце удару РФ. Згодом російська армія завдала повторного ракетного удару. За даними ДСНС, загинули 20 людей, понад 70 – поранені. Рятувальна операція ще триває.

Місцева влада повідомляла, що внаслідок ракетного удару загинули місцеві жителі, медик і рятувальник, серед потерпілих – семеро співробітників ДСНС.

Форум

XS
SM
MD
LG