Доступність посилання

ТОП новини

Одеситу з коронавірусом зробили експрес-тест тільки на п’ятий день


Температура в пацієнта під час взяття змивів на коронавірус була в межах норми
Температура в пацієнта під час взяття змивів на коронавірус була в межах норми

Результати ПЛР-тестування одесита, в аналізах якого знайшли коронавірус, стали відомі тільки через 12 днів після взяття змивів. Про це він сам повідомив у соціальній мережі Інстаграм. У розлогому повідомленні Максим Г. розповів, що прибув до України зі Сполучених Штатів 13 березня, а з Києва до Одеси їхав машиною. І в літаку, і в машині, за його словами, він був у масці.

Під час поїздки Максиму було зле, тому в Одесі він поїхав зробити знімок легенів. Той показав легку форму пневмонії, і Максим Г. вирушив до інфекційної лікарні.

«Там у мене взяли змиви на коронавірус, двічі виміряли температуру, яка була 36,7, послухали легені фонендоскопом і сказали, що хрипів немає. Мені призначили лікування і запропонували на вибір: самоізоляція або госпіталізація. Я вибрав самоізоляцію і дотримувався її на всі 100%. Мій родич забрав мене до свого гостьового будинку (саме його адресу я повідомив у лікарні, а не фальшиву адресу, як повідомляють ЗМІ; за цією адресою я перебував насправді в зв'язку з карантином, і ми були абсолютно ізольовані від усіх). Також я залишив свій контактний номер, за яким мене можна було знайти в будь-який час», – пише Максим.

Він знову приїхав до лікарні 14 березня та попросив зробити експрес-тест, але таких тестів не було. 18 березня пацієнту зателефонували з лікарні та запросили на експрес-перевірку, яка виявилася негативною. Також експрес-тест зробили родичу Максима, який зустрів його в аеропорту та потім супроводжував до лікарні. Цей тест також був негативний.

Після отримання негативного екпрес-тесту Максим поїхав додому. Він стверджує, що дотримувався самоізоляції, а температура в нього не піднімалася. Після отримання позитивних результатів ПЦР-аналізу пацієнт планує зробити ще один експрес-тест і продовжуватиме самоізоляцію.

Раніше Радіо Свобода повідомляло, що перевіркою контактів пацієнта займається поліція. 25 березня, коли стало відомо про позитивний результат ПЛР-аналізу Максима Г., епідеміологи звернулися до поліції, тому що не змогли самостійно знайти пацієнта.

За даними МОЗ, станом на ранок 25 березня в Україні є 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG