Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: до 10 років позбавлення волі заочно засуджено бойовика угруповання «ДНР»


Чоловікові дали термін заочно (фото ілюстративне)
Чоловікові дали термін заочно (фото ілюстративне)

Бойовика угруповання «ДНР» заочно засуджено до десяти років позбавлення волі за участь у терористичній організації та спробу вчинити терористичний акт, повідомляє Офіс генпрокурора з посиланням на Запорізьку облпрокуратуру.

«Прокурори у суді довели, що радикально налаштований громадянин України став учасником розвідувально-диверсійної групи одного з воєнізованих підрозділів терористичної організації «ДНР» та брав активну участь у збройному протистоянню ЗСУ на території проведення антитерористичної операції в Донецькій області», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, бойовик, маючи на меті скоїти теракт на території Запорізької області, завербував оперуповноваженого одного з райвідділів ГУМВС в області. За завданням свого «куратора» правоохоронець мав підірвати магазин, який одночасно був офісом волонтерської організації у Дніпрорудному.

Повідомляється, що завербованого оперуповноваженого засудили ще у 2019 році до 8 років 3 місяців позбавлення волі.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG