Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: завершене слідство щодо 15 чиновників «Укрзалізниці» у справі про розкрадання понад 58 млн грн


17 листопада 15 підозрюваним відкрили для ознайомлення матеріали кримінального провадження
17 листопада 15 підозрюваним відкрили для ознайомлення матеріали кримінального провадження

Офіс генерального прокурора повідомляє про завершення слідства у справі щодо 15 посадовців «Укрзалізниці», яких підозрюють у заволодінні понад 58,6 мільйона гривень під час організації проведення капітальних ремонтів дизель-поїздів, призначених для здійснення приміських пасажирських перевезень.

За повідомленням, досудове розслідування велося «за фактами заволодіння коштами в особливо великих розмірах, службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, підроблення документів, вчинених у складі організованої групи».

Слідство встановило, що «зокрема, у період 2015-2016 років посадовці ПАТ «Укрзалізниця», із залученням фіктивних підприємств, склали і видали завідомо неправдиві документи про нібито здійснення модернізації понад 20 дизель-поїздів, достовірно знаючи, що жодних ремонтних робіт не могло бути проведено у зв’язку з відсутністю у підприємства-виконавця необхідних спеціалістів і обладнання».

«Це в подальшому стало підставою для переведення грошових коштів із рахунків ПАТ «Укрзалізниця» підприємству-виконавцю. При цьому частина суми опинилася на рахунках фіктивних підприємств», – повідомили в ОГП.

17 листопада 15 підозрюваним відкрили для ознайомлення матеріали кримінального провадження.

Серед підозрюваних, за даними ОГП, колишній виконувач обов’язків голови правління одного з підприємств, 100% акцій якого внесено до статутного капіталу «Укрзалізниці» і його колишні заступники; колишні й теперішні керівники підрозділів приміських пасажирських перевезень, а також начальники виробничих підрозділів моторвагонних депо регіональних філій ПАТ «Укрзалізниця».

XS
SM
MD
LG