Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: в Україні зросла кількість дітей, загиблих і поранених через агресію Росії


Співробітники ДСНС України розбирають завали в гіпермаркеті в Харкові, зруйнованому внаслідок російського удару, 26 травня 2024 року
Співробітники ДСНС України розбирають завали в гіпермаркеті в Харкові, зруйнованому внаслідок російського удару, 26 травня 2024 року

Через російську агресію в Україні станом на 27 травня загинули 548 дітей, понад 1351 дитина зазнала поранень різного ступеня тяжкості, повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними прокуратури, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 532, Харківській – 378, Херсонській – 152, Дніпропетровській – 139, Київській – 130, Запорізькій – 108, Миколаївській – 105.

В Офісі генпрокурора зазначають, що протягом вихідних одна дитина – 12-річна дівчинка – загинула внаслідок авіаудару РФ по гіпермаркету у Харкові, ще троє – 13-річний, 9-річний та 12-річний хлопчики – поранені внаслідок російських обстрілів Харкова та села Богуславка на Харківщині.

13 травня дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ заявив, що щонайменше 1 993 дитини в Україні були вбиті або поранені з моменту повномасштабного вторгнення Росії. В середньому це дві дитини щодня, заявили у фонді. За повідомленням, це цифри, які змогла перевірити ООН, але справжня кількість, ймовірно, – набагато вища.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні станом на початок квітня верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації заявляють, що реальна кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG