Доступність посилання

ТОП новини

На окупованій Херсонщині війська РФ масово обшукують місцевих і перевіряють телефони – штаб


Українські військові деокупували правобережну частину Херсонської області впродовж літа-осені 2022 року. Лівобережна частина лишається окупованою
Українські військові деокупували правобережну частину Херсонської області впродовж літа-осені 2022 року. Лівобережна частина лишається окупованою

Масований ракетний удар по українських містах 28 квітня є «тактикою терору», адже російські війська не мають бажаних результатів на полі бою – про це заявив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 29 квітня.

«Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби здійснив 48 атак на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші воїни мужньо тримають оборону», – йдеться в зведенні.

На Лиманському напрямку російські війська безуспішно намагалися наступати в Білогорівки та південніше Діброви, на Авдіївському – в районах Авдіївки, Сєверного та Первомайського. Також українські сили відбили атаки біля Мар’їнки та Новомихайлівки, йдеться в зведенні.

Читайте також: Зупинити терор можна лише зброєю – Зеленський про ракетний удар РФ по Україні

Генштаб також повідомляє про мародерство на окупованій території України, зокрема, на Херсонщині.

«Зокрема, в населених пунктах Малоолександрівка, Новомиколаївка, Скадовськ та Лазурне проводяться масові обшуки жилих приміщень та перевірка телефонів. Основну увагу приділяють мешканцям, які мають сім-карти українських операторів», – додає командування.

Воно звітує також про п’ять авіаударів ЗСУ по районах зосередження російських військ та ураження ракетними й артилерійськими військами чотирьох пунктів управління, складу боєприпасів та чотирьох районів зосередження живої сили РФ.

XS
SM
MD
LG