Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен відреагував на ймовірні зізнання «вагнерівців» у вбивствах дітей в Україні


«Ці слова мають бути зафіксовані та перевірені, а особи, що розповідають їх – ідентифіковані» – каже Дмитро Лубінець
«Ці слова мають бути зафіксовані та перевірені, а особи, що розповідають їх – ідентифіковані» – каже Дмитро Лубінець

Уповноважений Верховної Ради України із прав людини Дмитро Лубінець відреагував на повідомлення про ймовірні зізнання «вагнерівців» у вбивствах дітей в Україні.

«Ці слова мають бути зафіксовані та перевірені, а особи, що розповідають їх – ідентифіковані. Безсумнівно, що в разі підтвердження умисного вбивства російськими військовими українських дітей – потрібно вжити всі необхідні заходи реагування. За воєнні злочини на території нашої країни, винні мають бути справедливо покарані», – написав він у телеграмі.

Російський проєкт Gulagu.net 17 квітня опублікував відео зізнань нібито в’язнів із ПВК «Вагнер» у вбивствах українських дітей у Бахмуті та Соледарі. Один із них розповідає, що вистрілив дівчині п’яти-шести років у голову. За їхніми словами, «вагнерівцям» віддали наказ знищити всіх – чоловіків, жінок, пенсіонерів і дітей.

Читайте також – «Я не уявляю себе серед росіян»: за якими сценаріями Росія викрадає дітей з України?

За даними Офісу генпрокурора, в Україні станом на ранок 17 квітня внаслідок повномасштабної збройної агресії Росії загинули 470 дітей, 948 поранені. Ще 407 дітей вважають зниклими.

XS
SM
MD
LG