Доступність посилання

ТОП новини

В ООН не схвалили ідею призначити спецпредставника в Україні – голова МЗС Польщі


Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович
Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович

Пропозиція Польщі щодо призначення спеціального представника генерального секретаря ООН з питань України не отримала схвалення в організації. Про це, як повідомляє інформаційна агенція «Укрінформ», повідомив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.

Польський міністр вважає, що потрібні нові інструменти в пошуку рішення, яке зупинило б війну в Україні.

«Ми раніше пропонували використати деякі інші доступні інструменти. Так, можна було би призначити спеціального представника генерального секретаря ООН, аби він слідкував за тим, що відбувається на Донбасі, в Україні. Є ж такі спеціальні представники в інших регіонах. Чому б не мати таку людину в Україні? Ця ідея… не була сприйнята, не була схвалена», – наголосив міністр.

Раніше Чапутович заявляв про підтримку Польщею пропозиції президента України розширити «нормандський формат» та залучити до перемовин США й Велику Британію.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG