Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: Троє громадян України з російськими паспортами затримані при спробі проникнути в зону ООС


Співробітники військової контррозвідки СБУ поки встановлюють реальні намірі затриманих осіб 
Співробітники військової контррозвідки СБУ поки встановлюють реальні намірі затриманих осіб 

Наприкінці липня 2018 року співробітники військової контррозвідки Служби Безпеки України разом з представниками Нацполіції та Нацгвардії зі складу Об’єднаних сил викрили чотирьох громадян України, які намагались проникнути до району проведення ООС.

Як повідомили в штабі операції, затримані мали при собі ретельно приховані паспорти громадян Російської Федерації, а у одного з них документи були оформлені на різні ім’я та прізвища.

«Троє громадян України, уродженці Донецької області, тривалий час перебуваючи на території Росії, у 2014 та 2015 роках добровільно отримали паспорти громадян «країни агресора» та приховували даний факт», - стверджують українські силовики.

Один з затриманих, згідно повідомлення, у 2010 році під час отримання громадянства України змінив прізвище та ім’я, а також написав зобов’язання щодо відмови від громадянства Російської Федерації протягом двох років (але так цього і не зробив).

Правоохоронці не виключають, що вказані особи могли бути направлені на мирну територію України для організації та проведення акцій спрямованих на дестабілізацію ситуації напередодні святкування Дня незалежності.

За фактами виявлених порушень чинного законодавства України, зокрема ст. 4 Конституції України та ст.2 Закону України «Про громадянство України», Державна міграційна служба України за матеріалами військової контррозвідки СБУ ініціювала перед Адміністрацією президента України розгляд питання щодо позбавлення порушників громадянства України.

Як поівдомляло Радіо Свобода, у прес-центрі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, повідомили подробиці затримання громадянина Росії, що сталося попереднього дня, 11 серпня. За повідомленням, військовослужбовці однієї з механізованих бригад зі складу ОС затримали чоловіка, який здійснював відеозйомку позицій на свій мобільний телефон. Затриманим виявився громадянин Росії.

XS
SM
MD
LG