Доступність посилання

ТОП новини

На нараді в ОП розглядали можливість режиму «усі в масках» від 6 квітня


Такий режим хочуть запровадити від 6 по 24 квітня
Такий режим хочуть запровадити від 6 по 24 квітня

На нараді з приводу боротьби з поширенням коронавірусної інфекції в Офісі президента України йшлося про можливість запровадження додаткових, більш жорстких карантинних заходів, зокрема режиму «всі у масках».

Як повідомляє пресслужба ОП, під час наради за участі Володимира Зеленського і представників уряду, сторони запропонували запровадити такий режим від 6 по 24 квітня й обмежити кількість людей при перебуванні на вулиці.

«Адже саме на Великодні свята очікується пік захворюваності на коронавірус», – йдеться в повідомленні.

Для запобігання цьому влада провела переговори з усіма телевізійними групами щодо трансляції великодніх богослужінь. Поки що лише три телеканали не дали відповіді щодо таких показів, але перемовини з ними тривають, додали в Офісі президента.

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин і запровадив режим надзвичайної ситуації у всіх регіонах до 24 квітня. Карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції розпочався в Україні 12 березня.

Медичні маски є дефіцитом в Україні, їх немає в продажу в більшості аптек.

При цьому Україна експортувала близько 640 тонн медичних масок у січні-лютому 2020 року, повідомила Державна митна служба України у відповідь на запит Радіо Свобода. Загальна вартість проданих масок становила майже 13 мільйонів доларів.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG