Доступність посилання

ТОП новини

Українці переважно оптимістично бачать майбутнє України, проте частка скептиків зросла – опитування


Більшість – 80% – вірить, що майбутнє країни є «скоріше обнадійливим»
Більшість – 80% – вірить, що майбутнє країни є «скоріше обнадійливим»

Українці переважно оптимістично бачать майбутнє, більшість – 80% – вірить, що майбутнє країни є «скоріше обнадійливим». Про це свідчать результати всеукраїнське опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Натомість значно зросла частка скептиків – у лютому 2024 року 14% респондентів назвали майбутнє України «скоріше безнадійним», минулого року так вважали лише 3%.

Соціологи зазначають, що 32% українців очікують у найближчі 12 місяців «дещо погіршиться» економічне становище в Україні, ще 17% очікують, що «набагато погіршиться». 23% вважають, що ситуація в економіці «залишиться на попередньому рівні», а 15% – «дещо покращиться». Тобто в цілому українці песимістично дивляться на економічні перспективи України – 49% проти 41%.

Читайте також: Що насправді відбувається з фронтом? Розбір для тих, хто зневірився

Згідно з опитуванням, 88% респондентів вірять у перемогу України у війні, яку розв’язала Росія. Також порівняно з показниками минулого року зросла частка тих, хто не вірить у перемогу, – у лютому 2023 року про свою зневіру сказали 1% опитаних, а у лютому 2024 року – 8%.

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) по всій Україні (крім окупованих територій Криму та Донбасу) 17-21 лютого 2024 року.

Це опитування проводилося на тлі затримок постання зброї від західних партнерів і відповідно повідомлень про брак боєприпасів на фронті.

Від осені минулого року на розгляді Конгресу США перебуває законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Американські законодавці досі не погодили пакет допомоги Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG