Доступність посилання

ТОП новини

Українського претендента на «Оскар» оберуть серед шести фільмів – комітет


Український Оскарівський комітет завершив прийом заявок та опублікував список із шести вітчизняних фільмів, з яких буде обрано претендента від України на премію «Оскар» у категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Як повідомляється на сторінці комітету в Facebook, у національному відборі на «Оскар» братимуть участь такі фільми: «Брама» Володимира Тихого, «Вулкан» Романа Бондарчука, «Донбас» Сергія Лозниці, «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва, «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк та «Міф» Леоніда Кантера та Івана Яснія.

Зазначається, що 29 серпня у кінотеатрі «Жовтень» у Києві відбудеться прес-показ фільму-претендента від України та прес-конференція з цієї нагоди.

Оскарівський комітет приймав заявки на участь в національному відборі з 1 до 15 серпня. З 16 по 28 серпня Комітет переглядатиме заявки.

Читайте також: Щоб було 30 якісних фільмів, треба зняти мінімум 100 – кінокритик

91-а церемонія вручення премії «Оскара» за досягнення у галузі кінематографу за 2018 рік відбудеться 24 лютого 2019 року в Лос-Анджелесі, США.

Минулого року від України на «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» претендував фільм «Рівень чорного», але він не потрапив до шорт-листа премії.

XS
SM
MD
LG