Доступність посилання

ТОП новини

Отруєння у літньому таборі: на Прикарпатті госпіталізовані 16 дітей


Наразі відкрите кримінальне провадження
Наразі відкрите кримінальне провадження

На Івано-Франківщині через отруєння госпіталізовані 17 осіб, з них 16 дітей, які приїхали у літній табір. Як повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, 22-23 липня станом до Яремчанської лікарні з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт» госпіталізовані 9 осіб, з них 8 дітей, а до Надвірнянської дитячої лікарні з таким же діагнозом – ще 8 дітей.

«Всього до медичних закладів госпіталізовано 17 осіб, з них 16 дітей, які відпочивали в готелі «Таємниці Карпат» в селі Яблуниця Поляницької територіальної громади Надвірнянського району. Стан осіб – середньої тяжкості. Обставини отруєння уточнюються», – йдеться в повідомленні.

За повідомленням, триває епідрозслідування.

За даними управління Нацполіції в Івано-Франківській області, хворих доправили до лікарень із спортивного табору, який розташувався в одному із відпочинкових комплексів у Яблуниці.

Повідомляється, що в комплекс на відпочинок 17 липня прибули 243 дитини віком від 6 і до 16 років, а також дорослі – 22 батьків та 11 тренерів. Йдеться про жителів Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької і Київської областей.

Наразі відкрите кримінальне провадження про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG