Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані склав присягу новий прем’єр


Імран Хан (ліворуч) під час складання присяги, Ісламабад, Пакистан, 18 серпня 2018 року
Імран Хан (ліворуч) під час складання присяги, Ісламабад, Пакистан, 18 серпня 2018 року

Новий прем’єр-міністр Пакистану, колишній професійний гравець у крикет Імран Хан 18 серпня склав присягу, офіційно вступивши на посаду голови уряду. Церемонію транслювало державне телебачення.

Після цього Хан частково озвучив своїх кандидатів у новий уряд. Як очікують його партія «Техрік-е-Інсаф» («Рух за справедливість»), що перемогла на загальних виборах 25 липня, сформує коаліційний уряд, бо за результатами виборів не отримала більшості в парламенті.

17 серпня Імран Хан отримав вотум довіри в Національній асамблеї, парламенті Пакистану. Після цього у промові в парламенті він заявив, що притягне до відповідальності кожного, хто брав участь у «розграбуванні країни».

Читайте також: Все, що треба знати про вибори в Пакистані

Популярність партії Хана та її популістської програми пов'язана з обіцянками подолати закоренілу в країні корупцію, терористичну загрозу, а також зосередитися на охороні здоров'я та освіті (рівень грамотності населення в Пакистані не перевищує 58%).

У Пакистані святкують прихильники кандидата у прем'єри Імрана Хана
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Імран Хан – популярний колись у Пакистані гравець в крикет, що є одним із найпоширеніших видів спорту в країні. Хан – дуже популярний політик, але його звинувачують в зайвому популізмі та співробітництві з військовими.

Після оголошення попередніх результатів виборів суперники Хана заявили про фальсифікації під час голосування і критикували затримку в підрахунку голосів.

У день виборів біля однієї з дільниць у місті Кветта на південному заході Пакистану стався вибух, внаслідок якого загинула 31 людина. Відповідальність за напад на себе взяло екстремістське угруповання «Ісламська держава».

З 1947 року, коли Пакистан став незалежним, приблизно половину часу владу в країні утримували військові. Ці вибори є лише другим разом у 70-річній історії Пакистану, коли цивільний уряд закінчив повний термін повноважень і передав владу іншому цивільному урядові.

XS
SM
MD
LG