Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ за рішенням суду відкрило провадження щодо Парубія


Парубію інкримінують нецільове використання бюджетних коштів
Парубію інкримінують нецільове використання бюджетних коштів

Національне антикорупційне бюро України за рішенням суду відкрило кримінальне провадження стосовно голови Верховної Ради Андрія Парубія, повідомила прес-служба НАБУ в коментарі агентству УНІАН.

«10 квітня 2019 року уповноваженою особою НАБУ на виконання ухвали слідчого судді Солом'янського районного суду Києва від 2 квітня 2019 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 364 і частиною 1 статті 210 Кримінального кодексу України», – розповіли в НАБУ.

Ці статті передбачають покарання за зловживання владою або службовим становищем та нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням.

Про які саме дії Парубія йде мова – наразі неясно.

17 квітня речник голови Верховної Ради Андрій Ковальов заявив, що екс-співробітник одного з підрозділів апарату парламенту намагається втягнути Парубія в судовий спір, який спікера ніяк не стосується. За його словами, колишній працівник Ради, що не згодний із своїм звільненням, звернувся із заявою до НАБУ, яку бюро відмовилося реєструвати, і тоді він звернувся із позовною заявою до суду, щоб змусити НАБУ зареєструвати заяву.

XS
SM
MD
LG