Доступність посилання

ТОП новини

Кабінет міністрів оголосив результати перепису населення України


Уряд: дітей віком до 14 років в Україні майже 6 мільйонів
Уряд: дітей віком до 14 років в Україні майже 6 мільйонів

Населення України на вільній території становить 37 мільйонів 289 тисяч, повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, презентуючи результати електронного перепису станом на 1 грудня 2019 року.

Серед них – 20,01 мільйона жінок та 17,28 мільйона чоловіків.

За даними перепису, дітей віком до 14 років в Україні 5,756 мільйона, людей у віці від 15 до 24 років – 3,584 мільйона, від 25 до 54 років – 16,458 мільйона, від 55 до 64 років – 5,243 мільйона, від 65 років і старше – 6,248 мільйона.

У столиці України Києві мешкає 3,7 мільйона людей.

Дані перепису не враховують інформацію з анексованого Росією Криму та непідконтрольних Києву районів Донецької та Луганської областей.

Згідно з документом, який оприлюднив Дубілет у Telegram, під час перепису використовували три методи:

  • комбінований метод оцінки чисельності наявного населення (дані мобільних операторів, дані статистичного обстеження домогосподарств, дані реєстрів);
  • комбінований метод оцінки чисельності наявного населення (дані статево-вікової структури населення і дані реєстрів);
  • реєстровий метод оцінки чисельності наявного населення.

В уряді запевняють, що відхилення визначеної чисельності наявного населення не перевищує 2,86% від оцінок за кожним із зазначених методів.

За словами Дубілета, Кабінет міністрів наразі не вирішив, чи буде проводитися традиційний перепис населення наприкінці 2020 року. Це рішення мають ухвалити за два-три місяці.

Згідно з даними Державної служби статистики, станом на 1 грудня 2019 року наявне населення України становило 41,9 мільйона. Ці дані не враховують анексований Росією Крим, але включають приблизну кількість жителів непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей.

Всі найважливіші та найцікавіші новини читайте на нашому каналі в Телеграмі.

XS
SM
MD
LG