Доступність посилання

ТОП новини

Із 30 березня на Львівщині громадян, які повернулись з-за кордону, тестуватимуть на COVID-19


Черги українців на польсько-українському кордоні, 27 березня 2020 року
Черги українців на польсько-українському кордоні, 27 березня 2020 року

Із 30 березня у Львові та області почнуть діяти виїзні бригади, які проводитимуть тестування на COVID-19 громадян України, які повернулись із-за кордону, а також тих осіб, які контактували з ними. Про це Радіо Свобода повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

«З понеділка, 30 березня, плануємо запустити тестування, щоб відпрацювати алгоритм, а вже 31 березня буде задіяно більше людей і бригад. Почнемо у кількох районах і до кінця тижня охопимо всі. У мобільній групі будуть медик, представник ДСНС, поліцейський. Це будуть експрес-тести, це спільний проєкт Львівського ІТ Кластеру, обласної адмінстрації і міста Львова. З нашого боку, забезпечення людьми у групах, машини, проведення тестування, а самі тести – це допомога ІТ Кластеру. Стараємося охопити якомога більше людей, які повернулись із-за кордону. Кожній людині на кордоні видали пам’ятку-згоду, що вони розуміють, що у зоні ризику. Ми маємо контактні дані, їх збирає прикордонна служба. Далі вони передаються в обласний лабораторний центр. Будемо організовувати виїзні бригади для тестування», – розповів Максим Козицький.

Близько 18 тисяч українців перетнули лише 27 березня українсько-польський кордон у трьох пунктах пропуску у Краковці, Рава-Руській і Ягодині, зазначив у коментарі Радіо Свобода речник Західного регіонального управління державної прикордонної служби Роман Павленко. За його словами, автобуси і надалі перевозитимуть громадян України, які збиратимуться у цих трьох пунктах пропуску. Але 28 березня скупчення людей на польській стороні немає.

Тисячі українців намагаються перетнути українсько-польський кордон – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

За інформацією Міністерства закордонних справ, громадяни України з 28 березня надалі можуть повернутись в Україну автомобілем, а якщо дістались до пункту пропуску самостійно, то Державна прикордонна служба організовуватиме перетин державного кордону транспортом у співпраці з органами місцевої влади.

Загалом 27 березня український кордон на в’їзд і виїзд перетнули майже 49 тисяч осіб. З яких понад 37 тисяч осіб – це українці, які повернулися із-за кордону, для порівняння, 26 березня повернулися 18 тисяч українців, інформує Державна прикордонна служба.

Найбільше українців добиралися в Україну без транспортних засобів. Відтак спостерігалось велике скупчення громадян на польськькому боці кордону.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG