Доступність посилання

ТОП новини

У Перу через коронавірус чоловікам і жінкам наказали виходити на вулицю в різні дні


Президент Перу Мартін Віскарра оголосив, що через спалах коронавірусу жителі країни з 3 квітня зобов'язані виходити на вулиці в різні дні в залежності від своєї статі.

Чоловіки, починаючи з п’ятниці, зможуть виходити на вулицю по понеділках, середах і п’ятницях, жінки – по вівторках, четвергах і суботах. У неділю свої будинки заборонено залишати всім, незалежно від статі. Виходячи на вулиці, люди всіх статей зобов’язані дотримуватися комендантської години: у столиці Лімі вона починається о 18:00, а у п’яти інших регіонах Перу – о 16:00.

Президент окремо пообіцяв, що обмеження за статтю «будуть застосовувати з урахуванням гендерної ідентичності, щоб уникнути гомофобних дій». «Наш уряд інклюзивний», – наголосив він в своїй промові по національному телебаченню.

Віскарра пояснив обмеження необхідністю скоротити число перехожих на вулиці і заявив, що контролювати дотримання правил буде простіше за статевою ознакою, ніж якби дні були розділені між громадянами за номерами їх паспортів. Обмеження за статтю, однак, не стосуються людей, які виконують важливі для держави завдання та гарантують людям роботу магазинів та надання необхідних базових послуг.

Обмеження триватимуть мінімум до 12 квітня: до цього дня в країні поки діє режим надзвичайного стану.

У Перу зареєстровано понад 1,4 тисячі випадків захворювання на COVID-19, 55 померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG