Доступність посилання

ТОП новини

У Росії виборів і референдумів не буде до 21 червня через коронавірус – ЦВК


До кінця квітня у Росії діє режим неробочих днів
До кінця квітня у Росії діє режим неробочих днів

Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову про перенесення через коронавірус всіх виборчих кампаній і виборів у регіонах, а також референдумів, які були призначені в Росії в період із 5 квітня по 21 червня.

Всього через епідемію будуть перенесені 94 виборчі кампанії, в тому числі голосування з приводу «путінських» змін до конституції Росії.

«З урахуванням поточної ситуації в країні і з метою забезпечення здоров’я і безпеки громадян вважаємо за необхідне відкласти всі вибори і референдуми, які були призначені або планувалися в найближчі місяці, – аж до поліпшення епідеміологічної обстановки в країні», – повідомила голова ЦВК Елла Памфілова.

Раніше президент Росії Володимир Путін підписав закон, що наділяє виборчі комісії правом переносити проведення виборів і референдумів в разі запровадження режиму надзвичайної ситуації або режиму підвищеної готовності. Режим НС по всій Росії не введений, але, згідно з документом, ЦВК Росії може відкладати проведення голосування, якщо режим підвищеної готовності буде діяти в декількох регіонах країни.

До кінця квітня у Росії діє режим неробочих днів.

22 квітня мало відбутися загальне голосування щодо поправок до конституції Росії. Серед уже схвалених Держдумою, Радою федерації і регіональними парламентами поправок є одна, яка передбачає обнулення термінів правління Володимира Путіна. Вона дає йому право знову обиратися президентом і в разі перемоги керувати країною мінімум до 2036 року.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG