Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент передав владі Брюсселя свою будівлю й автомобілі для хворих на коронавірус


«Наша сила – це наша солідарність», – заявив президент Європаламенту Давід Сассолі
«Наша сила – це наша солідарність», – заявив президент Європаламенту Давід Сассолі

Європарламент передав владі Брюсселя одну зі своїх будівель, а також парк автомобілів для догляду за хворими на коронавірус.

«Наша сила – це наша солідарність. Ми, Європарламент, хотіли б показати невеликий приклад: ми передали владі Брюсселя одну з наших будівель, яку будуть використовувати для догляду за пацієнтами, а також 100 автомобілів. Ми готові зробити те ж саме з нашими офісами в Люксембургу і Страсбурзі», – заявив президент Європаламенту Давід Сассолі.

Напередодні агентство Reuters, ознайомившись зі стенограмами декількох закритих нарад щодо готовності до боротьби з коронавірусом, які відбулися у Брюсселі в кінці січня – на початку лютого, повідомило, що країни Європейського союзу на початку лютого запевняли Єврокомісію, що готові зустріти пандемію COVID-19 у всеозброєнні, але реальність виявилася зовсім іншою.

Італія, Іспанія і Франція – європейські країни, які найсильніше постраждали від пандемії у ЄС, – досі відчувають нестачу масок, респіраторів і апаратів штучної вентиляції легень.

За даними Reuters, низка країн фактично проігнорувала нагадування Брюсселя про необхідність докладного інструктажу медперсоналу про запобіжні заходи в період епідемії. В Італії лише 24 лютого наказали лікарям і медсестрам носити захисні маски під час роботи з хворими. Коронавірусом заразилися близько 10 тисяч італійських медичних працівників – це 9 відсотків від усіх випадків коронавірусної інфекції у цій країні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG