Доступність посилання

ТОП новини

Чеський волонтер оголосив безстрокове голодування аби нагадати ЄС про агресію Росії проти України


У серпні 2020 року Оліва відкрив Центр гуманітарної допомоги Україні в Празі
У серпні 2020 року Оліва відкрив Центр гуманітарної допомоги Україні в Празі

Чеський волонтер Петр Оліва, який із початку війни на сході України збирає та відправляє на Донбас гуманітарну допомогу, оголосив безстрокове голодування.

Головна мета – привернути увагу в Чехії та інших країнах ЄС до війни на Донбасі. За його словами, чим далі, тим більше у Європі забувають, що насправді відбувається фактично на їхніх кордонах.

«Я не бачу кінця війни та російської агресії проти України. Цим я хочу привернути увагу, як в Чехії, так в Європі, до того, що на сході України йде війна. До того ж, коли ми були востаннє в Красногорівці, Мар’їнці – там за 7 років нічого не змінилося. Там гуманітарна криза. Я хочу, щоб про це всі знали», – розповів кореспондентам Радіо Свобода Оліва.

Волонтер розпочав голодування 11 жовтня і відтоді, за його словами, нічого не їсть. Лише п'є солодкий чай та каву.

«Почуваю себе задовільно. На четвертий день була трохи криза. Я думав, що не витримаю. Але витримав! Мене підтримує моя дружина та друзі з України та Чехії», – розповів волонтер.

У перший день протесту на своїй сторінці у фейсбуці волонтер написав допис із умовами закінчити голодування. Серед них: «Негайне та безумовне припинення бойових дій російським агресором», «Виїзд усіх збройних формувань Російської Федерації з території України», «Повернення окупованих території під самоврядування української влади».

Петр Оліва – чеський волонтер, який з 2015 року допомагає українським дітям у прифронтових школах Донбасу та відправляє гуманітарну допомогу військовим та добровольцям. У серпні 2020 року він відкрив Центр гуманітарної допомоги Україні в Празі, де окрім збору гуманітарної допомоги, організував музей історії України, де зібрав фотогалерею подій Революції Гідності та війни на українському Сході.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG