Доступність посилання

ТОП новини

Комерційний рейс Пакистанських авіаліній приземлився в Кабулі


Кабульський аеропорт був серйозно пошкоджений під час евакуації понад 120 тисяч людей
Кабульський аеропорт був серйозно пошкоджений під час евакуації понад 120 тисяч людей

Пасажирський літак Пакистанських міжнародних авіаліній (PIA) приземлився в аеропорту Кабула, ставши першим комерційним рейсом PIA, який здійснив посадку в афганській столиці, відколи завершилася масштабна евакуація людей з Афганістану.

За даними AFP, на борту літака, що вилетів 13 вересня зі столиці Пакистану Ісламабада, близько 10 осіб.

Представник пакистанської державної авіакомпанії повідомив Reuters, що цей рейс доставить людей з Кабула в Ісламабад з діючими проїзними документами.

На вихідних представник PIA повідомив, що авіакомпанія планує відновити спеціальні чартерні рейси в і з Кабула, щоб допомогти евакуювати людей, які хочуть покинути Афганістан. Коли відновляться регулярні комерційні рейси в столицю і з неї невідомо.

PIA була однією з небагатьох компаній, які змогли літати після захоплення Кабула талібами 15 серпня.

Зафрахтований літак Qatar Airways, на якому 9 вересня вилетіли 200 людей з Кабула, став першим пасажирським лайнером, що вилетів з аеропорту афганської столиці після того, як «Талібан» захопив цей об’єкт із відходом 30 серпня останніх американських військових.

Офіційні особи PIA кажуть, що з 15 до 22 серпня компанія евакуювала щонайменше 1460 людей різних національностей. Але 22 серпня PIA «тимчасово призупинила» польоти між Кабулом та Ісламабадом через відсутність необхідного обладнання та «купи сміття» на злітно-посадковій смузі.

Кабульський аеропорт був серйозно пошкоджений під час евакуації понад 120 тисяч людей.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG