Доступність посилання

ТОП новини

Нацполіція: перевірки виявили 21 водія автобусів в стані сп’яніння


У рамках операції «Перевізник» правоохоронці оглянули майже 28 тисяч транспортних засобів, що перевозять пасажирів
У рамках операції «Перевізник» правоохоронці оглянули майже 28 тисяч транспортних засобів, що перевозять пасажирів

Національна поліція у рамках операції «Перевізник» виявила 21 водія автобусів в стані алкогольного сп’яніння, повідомив заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич, інформує прес-служба відомства.

За його словами, у рамках операції правоохоронці оглянули майже 28 тисяч транспортних засобів, що використовуються для перевезення пасажирів. При цьому виявлено 764 технічно несправні транспортні засоби, у тому числі 148 автобусів, які були переобладнані з порушеннями відповідних норм і стандартів.

Крім цього, виявлено понад 5 тисяч водіїв, які допустили порушення законодавства.

«Серед них – 21 водій, що керували автобусами у стані алкогольного сп’яніння. Ще 45 керманичів не пройшли щозмінного передрейсового медичного огляду або ж не було проведено передрейсовий контроль технічного стану транспортних засобів», – наголосив Фацевич.

Читайте також: Фіксація швидкості та «листи щастя». Як в Україні зменшуватимуть аварійність на дорогах

Міністерство внутрішніх справ України повідомляло, що за півроку з вини п’яних водіїв сталося понад 2 тисячі дорожньо-транспортних пригод, з них – понад 350 із потерпілими.

​20 липня в Миколаївській і Житомирській областях сталися дві ДТП за участі маршруток, у яких загинули 15 людей, близько двох десятків були травмовані.

Після цього влада почала проводити рейдові перевірки перевізників.

XS
SM
MD
LG