Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура в Польщі пред’явила обвинувачення водієві українського автобуса, що зазнав ДТП – ЗМІ


Прокуратура польського міста Перемишля пред’явила обвинувачення українському водієві автобуса, внаслідок аварії якого 17 серпня пізно ввечері загинуло троє громадян України, а кількадесят травмованих потрапили до лікарень, повідомляє «Польське радіо».

Повідомляється, що заступник окружного прокурора Беата Стажецька-Скшипєц заявила, що 42-річного Миколу Л. у неділю, 19 серпня, допитали як підозрюваного і пред’явили йому обвинувачення. Чоловік не визнав своєї вини і дав пояснення.

За словами прокурора, підозрюваний заявив, що дорога була важкою, а він не був ознайомлений із цим маршрутом. Він сказав, що, коли побачив знак, що інформував про серпантини, їхав зі швидкістю 50-60 км/год, а знака про обмеження швидкості до 30 км/год він не помітив.

Прокурор додала, що судовий експерт у галузі дорожнього руху оцінив, що водій їхав зі швидкістю, яка значно перевищувала дозволену в цьому місці – за попередніми даними, 75 км/год.

Допит українця тривав понад 4 години. У слуханні брав участь перекладач. Прокуратура клопотатиметься про його арешт на три місяці.

Читайте також: МЗС про аварію в Польщі: троє загиблих та 51 постраждалий є українцями

ДТП трапилася пізно ввечері 17 серпня в селі Лесчава-Дольна біля Перемишля. Автобус вилетів із дороги й перекинувся. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди троє українців загинули, ще 51 отримав травми. За даними рятувальників, в автобусі були 54 людини.

На сьогодні в лікарнях залишаються 36 громадян України, троє дітей і двох дорослих сьогодні виписали з лікарні, повідомив ЗМІ директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

XS
SM
MD
LG