Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані поліція затримала понад 20 опозиційних кандидатів


Речник Міністерства внутрішніх справ Ехсан Західов заявив, що акція протесту була незаконною, а учасники не дотримувалися закону
Речник Міністерства внутрішніх справ Ехсан Західов заявив, що акція протесту була незаконною, а учасники не дотримувалися закону

Поліція Азербайджану затримала понад 20 опозиційних і незалежних кандидатів, що брали участь в акції протесту проти результатів дострокових парламентських виборів, результати яких критикували також і міжнародні спостерігачі.

Протестувальники, загорнуті в ковдри, брали участь у сидячому протесті поблизу будівлі Центральної виборчої комісії Азербайджану, коли спецпризначенці затримали всіх учасників акції і посадила їх в автобуси.

Речник Міністерства внутрішніх справ Ехсан Західов заявив, що акція була незаконною, а учасники не дотримувалися закону.

Згідно з даними ЦВК, владна партія «Новий Азербайджан» здобула 70 зі 125 місць в однопалатному парламенті країни, а майже всі решта мандатів дісталися маленьким партіям і незалежним кандидатам, відданим президенту Ільгаму Алієву.

Міжнародні спостерігачі заявили, що виявили значні процедурні порушення у підрахунку голосів, що, за їхніми словами, ставить під сумнів чесність виборів. Алієв призначив вибори на дев'ять місяців раніше від визначеного терміну.

Опозиція заявила, що голосування супроводжувалося численними порушеннями.

XS
SM
MD
LG