Доступність посилання

ТОП новини

Поліція порушила справу через блокування виїзду спецавтомобілів біля Лук’янівського СІЗО


До СІЗО 9 серпня прийшли прихильники і родичі «торнадівців», між ними і силовиками виникли сутички
До СІЗО 9 серпня прийшли прихильники і родичі «торнадівців», між ними і силовиками виникли сутички

Поліція Києва повідомляє, що відкрила кримінальне провадження за фактом умисного блокування виїзду спецавтомобілів із Лук’янівського СІЗО за статтею про втручання у діяльність працівників правоохоронних органів.

«О 16:10 до чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення про те, що у Шевченківському районі на вулиці Дегтярівській під стінами Київського слідчого ізолятора зібралось близько 30-40 осіб, які перекрили дорогу та виступають проти вивезення із СІЗО деяких підсудних – їх родичів і знайомих. За викликом терміново направили патрульних поліцейських, працівників Шевченківського управління поліції та спецпризначенців», – йдеться в повідомленні.

Наразі ситуація під стінами слідчого ізолятора контрольована, заявляють у поліції.

Речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак 9 серпня повідомив, що «торнадівці», утримувані у Лук’янівському СІЗО, чинили опір силовикам під час обшуків у їхній камері, видали вибухові пакети і забарикадувалися в камері. Внаслідок сутичок один силовик постраждав, додав Маслак.

За його словами, правоохоронці прийшли з обшуками через інформацію про те, що бійці колишньої спецроти МВС «Торнадо», засуджені у квітні 2017 року за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі, підбурюють інших осіб, яких утримують у СІЗО, і вимагають гроші.

Представник Мін’юсту додав, що для того, щоб стабілізувати ситуацію, трьох «торнадівців» вивезли з СІЗО, інших чотирьох помістили до карцеру.

За його словами, із «торнадівців» ніхто не постраждав.

Тим часом, під СІЗО зібралися прихильники засуджених, вимагаючи пояснень від силовиків і звинувачуючи їх у побитті «торнадівців», повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Між активістами і силовиками виникли сутички. Вони принесли під будівлю СІЗО шини і намагалися їх запалити, але поліцейські цьому зашкодили. Кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що бачив, як із території СІЗО виїхали три автозаки, в яких, ймовірно, вивезли «торнадівців».

У квітні 2017 року Оболонський районний суд Києва засудив до різних термінів позбавлення волі 12 колишніх бійців колишньої спецроти МВС «Торнадо» за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі. Рішення було оскаржене.

XS
SM
MD
LG