Доступність посилання

ТОП новини

«Торнадівці» кидали вибухові пакети в силовиків у СІЗО, 1 людина постраждала – Мін’юст


ДО СІЗО прийшли прихильники «торнадівців», між ними і силовиками виникли сутички
ДО СІЗО прийшли прихильники «торнадівців», між ними і силовиками виникли сутички

«Торнадівці», утримувані у Лук’янівському СІЗО, чинили опір силовикам під час обшуків у їхній камері, повідомив речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

«Були проведені обшуки. Наші працівники разом зі співробітниками військової прокуратури і СБУ прийшли до камер «торнадівців», вони вчинили спротив. Були застосовані саморобні вибухові пакети. Також у них була холодна зброя. Один із вибухових пакетів був активований, один наш співробітник був травмований. Буде інкриміновано статтю «зазіхання на життя правоохоронця», санкція якої передбачає від 5 до 15 років позбавлення волі», – повідомив Маслак біля СІЗО.

Він додав, що «торнадівці» забарикадувалися в камері, звідки вели трансляцію у Facebook. Крім того, вони мали бензин, яким вони облили одного із силовиків.

За словами Маслака, правоохоронці прийшли з обшуками через інформацію про те, що бійці колишньої спецроти МВС «Торнадо», засуджені у квітні 2017 року за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі, підбурюють інших осіб, яких утримують у СІЗО, і вимагають гроші.

Представник Мін’юсту додав, що для того, щоб стабілізувати ситуацію, трьох «торнадівців» вивезли з СІЗО, інших чотирьох помістили до карцеру.

За його словами, із «торнадівців» ніхто не постраждав.

Тим часом, під СІЗО зібралися прихильники засуджених, вимагаючи пояснень від силовиків і звинувачуючи їх у побитті «торнадівців», повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Між активістами і силовиками виникли сутички.

Вони принесли під будівлю СІЗО шини і намагалися їх запалити, але поліцейські цьому зашкодили.

Кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що бачив, як із території СІЗО виїхали три автозаки, в яких, ймовірно, вивезли «торнадівців».

У квітні 2017 року Оболонський районний суд Києва засудив до різних термінів позбавлення волі 12 колишніх бійців колишньої спецроти МВС «Торнадо» за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі. Рішення оскаржили.

17 червня 2015 року суд заарештував групу бійців спецроти міліції «Торнадо» в Луганській області за підозрою у скоєнні тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури, досудове розслідування встановило, що командир Руслан Онищенко у період з січня до середини березня 2015 року створив злочинну організацію з числа підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі місцевих жителів і катували їх, заявили в ГПУ.

Того ж дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо».

XS
SM
MD
LG