Доступність посилання

ТОП новини

«Торнадівець» Ляшук зізнався, що вивісив нацистський прапор з вікна СІЗО – Маслак


Лук'янівське СІЗО, Київ, 23 травня 2017 року
Лук'янівське СІЗО, Київ, 23 травня 2017 року

Громадянин Білорусі, колишній боєць спецроти МВС «Торнадо» Данило Ляшук підтвердив співробітникам Лук'янівського СІЗО в Києві, що це він вивісив заборонений в Україні нацистський прапор з вікна своєї камери, повідомив Радіо Свобода речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

«Ляшук «Моджахед» усно, у присутності кількох співробітників слідчого ізолятора, підтвердив, що це він вивісив прапор. Сказав, що це «його право і він робить те, що хоче». Письмових підтверджень він не надав. Самого прапора під час обшуку у камері 25 травня не знайшли», – сказав Юрій Маслак.

На запитання, яким чином прапор з нацистською символікою потрапив до Ляшука, який утримується в камері СІЗО, Юрій Маслак сказав, що «це складно пояснити». «Однак, ми розуміємо, що прапор міг потрапити багатьма способами. Його могли передати під час засідання суду, могли передати з продуктами чи пронести у білизні», – сказав Маслак.

«Щоб ви розуміли, тільки за перший квартал 2017 року ми виявили спроби передати на територію наших установ 42 кілограми наркотиків. Це те, що ми знайшли. А багато чого дуже складно знайти. Щодо «торнадівців», то ви подивіться, що вони проносили у залу суду. Очевидно, що не тільки цей випадок з прапором, а й усі дії «торнадівців» під час АТО грають проти України», – наголосив речник.

Ці пояснення Мін’юст надав Радіо Свобода у відповідь на інформаційний запит щодо фотофакту, зафіксованого кореспондентом під час акції біля Лук’янівського слідчого ізолятора 23 травня у Києві.

Стаття 4 закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» прямо забороняє «виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму… або їх фрагментів на всій території України».

Колишній «торнадівець» Данило Ляшук у квітні 2017 року засуджений до 10 років позбавлення волі за звинуваченнями у скоєнні цілої низки тяжких злочинів.

XS
SM
MD
LG