Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: за підозрою у нападі на Катерину Гандзюк затримали 5 осіб


Пікет біля будівлі поліції в Києві з вимогою знайти тих, хто замовив напад на Катерину Гандзюк, 7 серпня 2018 року
Пікет біля будівлі поліції в Києві з вимогою знайти тих, хто замовив напад на Катерину Гандзюк, 7 серпня 2018 року

У справі про напад на херсонську громадську діячку, виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк затримали п’ятьох осіб, повідомив 20 серпня голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Перебуваючи на Львівщині, він уточнив, що 19 серпня в результаті проведеної спецоперації поліцейські затримали ще трьох громадян.

«Зараз відносно п’ятьох чоловіків ведеться кримінальне розслідування. Матеріали щодо обрання запобіжного заходу відносно затриманих буде надіслано до суду», – повідомив Князєв.

Він додав, що більшість із затриманих брали участь в антитерористичній операції на сході України.

«Якщо громадянин, незважаючи на його героїчні вчинки в минулому, вчинив правопорушення, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності на рівних правах», – наголосив керівник поліції.

Відому херсонську громадську діячку, виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

6 серпня суд взяв під варту на 60 діб підозрюваного в замаху Миколу Новікова. Наступного дня поліція повідомила, що розшукує людину, яка може бути причетною до нападу на Гандзюк.

Лікар про напад у Херсоні: у чиновниці понад 30% опіків – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Сама Катерина Катерина Гандзюк в інтерв’ю «Українській правді» висловила думку, що затриманий у справі про її напад – «на 99% випадкова людина».

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

XS
SM
MD
LG