Доступність посилання

ТОП новини

Удар по друкарні в Харкові: криміналісти ідентифікували усіх загиблих


Правоохоронці встановили особи всіх загиблих у результаті російських ударів по харківській типографії 23 травня
Правоохоронці встановили особи всіх загиблих у результаті російських ударів по харківській типографії 23 травня

Правоохоронці встановили особи всіх загиблих у результаті російських ударів по харківській типографії 23 травня. Чотирьох людей криміналісти встановили за зразками ДНК, повідомив керівник слідчого відділу поліції Сергій Болвінов.

«Протягом ночі нам вдалося встановити особи всіх загиблих під час удару по друкарні. 26-річному харків’янину довелося надавати зразки ДНК, щоби впевнитися – це його матір. Його мама працювала в друкарні машиністкою. Ще одну її колегу, також машиністку, так само опізнали лише після порівняння аналізів ДНК. Зразки надала 68-річна мама», – зазначив правоохоронець.

У поліції кажуть, що за зразками ДНК доньок правоохоронці ідентифікували ще двох працівниць, які на момент удару були в цеху. Одна з них була друкарем, інша машиністкою.

«За зразками ДНК рідного брата опізнали і ще одну жінку», – повідомив Болвінов.

Також відомо, що криміналісти встановили особу чоловіка, який працював укладальником-пакувальником. Його батьків поліціянти розшукали в Сумах. І ввечорі 23 травня взяли в них аналіз.

Напередодні вранці російська армія обстріляла Харків, поціливши в друкарський цех підприємства «Фактор-Друк». Внаслідок цього удару загинули семеро людей, ще 21 людина поранена, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Друкарня входить до однієї групи із видавництвом «Віват», але також виробляла книги для інших видавництв.

Президент Володимир Зеленський заявив, що внаслідок удару було спалено 50 000 книжок. За словами голови держави, ця атака демонструє, «що Росія воює з людяністю і всіма аспектами нормального життя».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG