Доступність посилання

ТОП новини

Польща закриває пункт пропуску на кордоні з Білоруссю – міністр


Бобровники, розташовані за понад 200 кілометрів на північний схід від Варшави, є одним із ключових пунктів пропуску між Польщею та Білоруссю (фото ілюстративне)
Бобровники, розташовані за понад 200 кілометрів на північний схід від Варшави, є одним із ключових пунктів пропуску між Польщею та Білоруссю (фото ілюстративне)

Польща має намір закрити ключовий пункт пропуску на кордоні з Білоруссю до подальшого розпорядження, заявив 9 лютого польський міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський.

«Через важливий інтерес державної безпеки я вирішив призупинити до подальшого повідомлення з 12:00 10 лютого цього року рух на польсько-білоруському кордоні в Бобровниках», – написав Камінський у твітері. Подробиць міністр не навів.

Він також заявив, що у зв’язку з ув’язненням у Білорусі журналіста й активіста Спілки поляків Анджея Почобута буде клопотати про розширення санкційних списків і внесення до них осіб, пов’язаних із Олександром Лукашенком.

Білоруська влада цю заяву наразі не коментувала.

І без того напружені відносини між Польщею та Білоруссю ще більше загострилися днем раніше, коли Анджей Почобут, журналіст польського походження, був засуджений білоруським судом до восьми років ув’язнення у процесі, який Варшава вважає політично мотивованим.

Судовий процес у справі відбувався у закритому режимі. За інформацією польського видання Rzeczpospolita, серед епізодів кримінальної справи проти активіста – «розмови про радянську агресію проти Польщі», стаття в Gazeta Wyborcza про розгін протестів у 2020 році та матеріал 2006 року про командира польського антикомуністичного підпілля у Гродненській області.

Бобровники, розташовані за понад 200 кілометрів на північний схід від Варшави, є одним із ключових пунктів пропуску між Польщею та Білоруссю.

XS
SM
MD
LG