Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США вчергове висловив підтримку Україні


Держсекретар США Майкл Помпео
Держсекретар США Майкл Помпео

Держсекретар США Майкл Помпео схвально відгукнувся на зусилля української дипломатії щодо врегулювання ситуації на Донбасі і наголосив на «рішучій підтримці» України з боку США. Про це зокрема йдеться в заяві Держдепартаменту за підсумками телефонної бесіди Помпео із мінстром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

«Держсекретар позитивно оцінив дипломатичні зусилля України із врегулювання в умовах непоступливої та агресивної поведінки Росії. Держсекретар підтвердив рішучу підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України і підкреслив, що Сполучені Штати надалі будуть залучати Росію до відповідальності, в тому числі через санкції, поки вона не виконає Мінські угоди і не припинить окупацію Криму», – йдеться у заяві.

Згідно з повідлмленням, сторони також обговорили результати онлайн-зустрічі глав МЗС у «нормандському форматі» 30 квітня.

Держсекретар Помпео засудив «зусилля Росії та її довірених осіб» щодо використання пандемії COVID-19 шляхом поширення дезінформації та подальшого обмеження руху спостерігачів ОБСЄ та гуманітарних організацій на сході України.

США, ЄС і чимало держав світу запровадили проти Росії кілька пакетів політичних і економічних санкцій, починаючи з весни 2014 року, коли Росія незаконно окупувала український Крим, а потім почала гібридну агресію на сході України, і відтоді регулярно продовжують їх і час від часу розширюють чи посилюють.

XS
SM
MD
LG