Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко відреагував на нові заяви Росії щодо катастрофи MH17


Президент України Петро Порошенко назвав «поширення фейків про Україну» одним із засобів Кремля в його боротьбі проти європейської єдності.

У виступі на відкритті 25-го Форуму видавців у Львові 19 вересня глава держави назвав неправдивими російські повідомлення, «починаючи про «ихтамнет» і закінчуючи про нібито українську ракету, яка збила малайзійський «Боїнг».

Докладніше про це: Росія випустила «черговий фейк» у справі МН17

«Агресор використовує найновіші технології впливу на свідомість українських громадян. Ці технології спрямовані на розпалювання національної і релігійної ворожнечі, пропаганду агресивної війни, порушення суверенітету і територіальної цілісності України… І більше того, не зустрічаючи належного опору, Кремль розширює фронти гібридної війни. Найдалекоглядніші політики, громадські діячі, журналісти… говорять про гібридну війну Росії проти Євросоюзу», – сказав Порошенко.

17 вересня представники Міністерства оборони Росії провели прес-конференцію, на якій заявили, що відеоматеріали, які мали міжнародні слідчі у справі літака рейсу МН17, були сфальсифіковані, а вони мають неспростовні докази того, що ракета, яка атакувала літак рейсу МН17, була українською.

Також читайте: В українському РНБО відреагували на нові заяви росіян про «Бук», який збив MH17

Міжнародна Спільна слідча група просить Росію надати всю доступну інформацію у справі літака «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17, збитого в небі над Донбасом у липні 2014 року. У своїй заяві міжнародні слідчі запевняють, що вони ретельно вивчать усі матеріали, які може надати російська сторона, як вони просили, починаючи з 2014 року, але жодної відповіді поки що не отримали. Інформація ж, яку Росія досі подавала публічно, була, за словами слідчих, «фактично невірною».

А уряд Нідерландів після заяв із Росії наголосив, що цілковито довіряє розслідуванню Спільної слідчої групи – яке раніше встановило, що літак був збитий із ЗРК «Бук» 53-ї зенітної ракетної бригади російських військ, доставленого на окуповану частину Донбасу з Росії і повернутого назад після збиття.

XS
SM
MD
LG