Доступність посилання

ТОП новини

Президент заявив про наміри закріпити в Конституції курс на вступ в ЄС і НАТО


Порошенко заявив, що подасть відповідний законопроект до відкриття сесії Верховної Ради
Порошенко заявив, що подасть відповідний законопроект до відкриття сесії Верховної Ради

Президент України Петро Порошенко під час військового параду до Дня Незалежності в Києві 24 срепня заявив, що наполягатиме на закріпленні у Конституції прагнення приєднатися до Європейського союзу і вступити до НАТО.

Військовий парад у Києві символізує рух до НАТО – Порошенко (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

«Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко. До відкриття сесії Верховної Ради, яке заплановано на 4 вересня, подам відповідний законопроект», - заявив глава держави.

Також Порошенко сказав, що ЄС без України не буде «завершеним проектом»: «Без незалежної та самостійної України миру у Європі було б менше».

Як повідомляло Радіо Свобода, в оприлюдненій 11 липня підсумковій декларації саміту НАТО, який триває у Брюсселі, Північноатлантичний альянс наголосив, що рішення Бухарестського саміту щодо того, що одного дня Україна стане членом НАТО, залишаються чинними.

28 лютого президент України Петро Порошенко заявив, що розглядає можливість прописати в Конституції прагнення України вступити до ЄС і НАТО.

Читайте також: Саміт у Брюсселі: майбутнє членство України в НАТО залишається в силі

За його словами, прагнення до членства в Євросоюзі та НАТО можна будо б зафіксувати в преамбулі до Конституції, для чого достатньо підтримки двох третин конституційного складу Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG