Доступність посилання

ТОП новини

Росія підняла в повітря бомбардувальники. У всіх областях України оголосили повітряну тривогу


Влада закликає громадян після оголошення про тривогу не нехтувати сигналом про небезпеку і пройти у найближче укриття
Влада закликає громадян після оголошення про тривогу не нехтувати сигналом про небезпеку і пройти у найближче укриття

В Україні 10 лютого близько 08:30 оголосили масштабну повітряну тривогу. Про загрозу ракетних обстрілів сирени сповістили у всіх регіонах. Влада закликає громадян після оголошення про тривогу не нехтувати сигналом про небезпеку і пройти у найближче укриття.

Напередодні ввечері у частині областей оголошували повітряну тривогу. Після цього про значні обстріли повідомила влада в Харкові і Запоріжжі. Як повідомив вранці 10 лютого голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, вночі російські сили запустили на територію України групу БПЛА Shahed.

«Головною метою баражуючих боєприпасів була розвідка розташування сил українських ППО та ураження енергетичних об’єктів. Після Shahed рашисти випустили десятки ракет по Харкову, Запоріжжю та Дніпру. На жаль, є влучання», – цитує його пресслужба КМВА у телеграмі.

За словами Попка, на даний момент російські війська підняли в повітря стратегічні бомбардувальники Ту-95, які можуть нести на борту крилаті ракети.

«Є велика загроза ракетного удару. Тому ще раз наголошую – не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. При оголошенні тривоги негайно прямуйте в укриття», – сказав голова КМВА.

Останніми місяцями російські ракетні удари зосереджуються на критичній інфраструктурі, втім систематично потерпають і інші цивільні об’єкти, зокрема житлові будинки, через що гинуть цивільні люди.

Москва атаки на цивільних в Україні заперечує від початку повномасштабного вторгнення, попри наявність доказів і свідчень.

XS
SM
MD
LG