Доступність посилання

ТОП новини

У Повітряних силах ЗСУ очікують «гарних новин» від «Рамштайну»


Засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», 14 лютого 2023 року
Засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», 14 лютого 2023 року

У Повітряних силах ЗСУ очікують «гарних новин» від зустрічі Контактної групи з оборони України, яка запланована на 21 квітня, заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Ми очікуємо від наших партнерів збільшення поставок не лише самих комплексів, а й ракет. Тому що видатки ракет доволі серйозні. Восени і взимку була атакована наша інфраструктура. Якщо брати дрони-камікадзе і ракети, по 750 знищено. Це 1500. Від початку війни (повномасштабного вторгнення) ще 650 одиниць пілотованої техніки, щонайменше 1500 БПЛА(знищено силами ППО). Маємо потужне застосування ракет. Потребуємо потужного наповнення. Сподіваємося, що черговий «Рамштайн» дасть нам гарні результати, гарні новини щодо допомоги Україні», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

Речник Повітряних сил ЗСУ додав, що Україна очікує додаткові дві батареї NASAMS, про які раніше заявляла Норвегія.

«Про IRIS-T, Patriot вже всі говорять. Сподіватимемося, що вони стануть вже на бойове чергування на тих напрямках, які визначить вище військове керівництво і які найбільше зараз є небезпечними. Противник зараз використовує керовані авіабомби і наші системи, які ми отримуємо від Заходу, можливо, допоможуть на деяких напрямках цю загрозу нівелювати», – додав він.

Напередодні міністр оборони Олексій Резніков заявив, що побудова багаторівневої системи ППО/ПРО у найкоротший термін є пріоритетом для України.

Президент України Володимир Зеленський напередодні повідомив, що Україна вже готується до чергової зустрічі у форматі «Рамштайн» і очікує «ґрунтовних рішень, які відповідатимуть амбітним перспективам на полі бою».

Наступна зустріч Контактної групи з оборони України відбудеться на військово-повітряній базі «Рамштайн» 21 квітня.

XS
SM
MD
LG