Доступність посилання

ТОП новини

Збито два види ракет і «шахеди»: Повітряні сили щодо нічної атаки Росії по України


Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року, фото ілюстративне
Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року, фото ілюстративне

У ніч проти 17 березня сили РФ атакували територію України двома видами ракет та дронами-камікадзе типу «Шахед», йдеться в повідомленні пресслужби Повітряних сил Збройних сил України у телеграмі.

«У ніч на 17 березня 2024 року російські окупанти вдарили п'ятьма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківській області та Донбасу, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівській області та шістнадцятьма ударними БпЛА типу «Шахед», – зазначили у Повітряних силах.

У ЗСУ кажуть, що до відбиття повітряного нападу залучалися зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та Сухопутних військ, а також мобільні вогневі групи Сил оборони України. Внаслідок бойової роботи збито 14 «шахедів» у межах Одеської області, підсумували військові.

Російські війська фактично щодня обстрілюють територію України з різних видів озброєння. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG