Доступність посилання

ТОП новини

Поворозник розповів, як працівникам підприємств отримати спецквитки на громадський транспорт


Люди перекрили рух і зупинили автобус, який не зупинявся на зупинці. Між водієм, кондуктором і пасажирами виникла сварка. Зупинка біля метро Хрещатик, автобус №114 до Троєщини. Київ, 19 березня 2020 року
Люди перекрили рух і зупинили автобус, який не зупинявся на зупинці. Між водієм, кондуктором і пасажирами виникла сварка. Зупинка біля метро Хрещатик, автобус №114 до Троєщини. Київ, 19 березня 2020 року

Перший заступник міського голови Києва Микола Поворозник розповів процедуру отримання спеціальних перепусток для проїзду в громадському транспорті.

За його словами, керівники підприємств критичної інфраструктури повинні звернутися до профільних департаментів Київської міської державної адміністрації (охорони здоров’я, житлово-комунальної інфраструктури, промисловості та розвитку підприємництва), до Управління з питант цивільного захисту або районних держадміністрацій.

«Департаменти, Управління та РДА, а також органи державної влади, місцевого самоврядування, в тому числі за зверненнями керівників підприємств, установ, організацій, що забезпечують життєдіяльність країни та міста Києва, сформують пропозиції щодо необхідної кількості спеціальних квитків та передадуть їх до Департаменту транспортної інфраструктури, який забезпечить видачу спеціальних квитків підприємствам», – написав Поворозник.

Він закликав керівників підприємств ухвалювати «виважене рішення» щодо кількості людей, яким треба бути фізично присутніми на робочих місцях.

Він нагадав, що громадський транспорт з понеділка 23 березня працюватиме тільки для перевезення на роботу працівників критичної інфраструктури Києва: співробітників лікарень, правоохоронних органів, продовольчих аптек і магазинів, рятувальників, фахівців житлово-комунальної сфери.

«Усі інші, яким справді треба на роботу чи в гостро необхідних справах, пересуваються містом приватним транспортом, таксі, чи транспортом, організованим установою чи підприємством, де людина працює! Рух такого транспорту містом не обмежується», – додав заступник мера.

21 березня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що громадський транспорт столиці з 23 березня перевозитиме лише власників спецперепусток. Того ж дня КМДА оприлюднила перелік кількох маршрутів громадського транспорту, які залишаться працювати в місті, починаючи з півночі на 23 березня.

Кабінет міністрів України вирішив 20 березня запровадити в Києві, як і ще в кількох регіонах України, режим надзвичайної ситуації, щоб запобігати розповсюдженню коронавірусу.

Станом на ранок 22 березня в Україні 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них три летальні, один пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG