Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві просять заборонити підписувати та публікувати закон про ринок землі


31 березня Верховна Рада проголосувала за ринок землі
31 березня Верховна Рада проголосувала за ринок землі

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов щодо блокування ухваленого Верховною Радою наприкінці березня закону про ринок землі, йдеться на сайті суду.

«Позивач, зокрема, просить ОАСК у порядку забезпечення позову заборонити голові Верховної Ради та будь-кому із окремих депутатів та працівників апарату парламенту вчиняти будь-які дії, спрямовані на підписання ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», ухваленого 31 березня, його направлення на підпис президентові та подальше офіційне публікування закону», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що наразі Окружний адміністративний суд міста Києва вирішує питання про наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

31 березня Верховна Рада ухвалилазакон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який вводить ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року. Закон підтримали 259 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів. На сьогодні депутати зареєстрували в Раді понад 10 проєктів постанов, які блокують підписання закону про ринок землі.

XS
SM
MD
LG