Доступність посилання

ТОП новини

Представник бізнесу США похвалив і розкритикував українську владу на зустрічі з Порошенком


Президент України Петро Порошенко виступає перед представниками бізнесу, Київ, 15 квітня 2019 року
Президент України Петро Порошенко виступає перед представниками бізнесу, Київ, 15 квітня 2019 року

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер позитивно оцінив перебіг реформ в Україні та водночас розкритикував чинну владу за перешкоди у веденні бізнесу, які залишаються і донині. Такі заяви Гундер зробив 15 квітня під час зустрічі президента України та кандидата на цю посаду Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками українського та іноземного бізнесу.

«Щодня ми зустрічаємося з представниками бізнесу, і щоразу чуємо, наскільки важливими є для України прямі іноземні інвестиції. Вони є рушієм економіки та основою для сталого економічного зростання. Я багато подорожую Україною й на власні очі бачу, як бізнес розвивається… 74% компаній, які входять до Американської торговельної палати в Україні, прогнозують зростання свого бізнесу в Україні цього року, згідно з даними нашого опитування. З часів Революції гідності було проведено більше реформ, ніж за весь час незалежності України», – визнав Гундер.

Він додав, що ці результати стали можливими завдяки успішному діалогу між владою та бізнесом в Україні упродовж останніх п’яти років. При цьому він наголосив, що головним гальмом бля бізнесу в Україні й до Революції гідності, й після неї, була і залишається корупція.

«Ще у 2015 році в торговельній палаті США (навпроти Білого дому) відбувся перший американсько-український бізнес-форум. Американські інвестори та партнери дали чіткий сигнал, що найважливішим для української економіки є негайне викорінення корупції», – нагадав представник американського бізнесу.

У цьому контексті Андрій Гундер нагадує, що кілька великих бізнес-гравців, серед яких компанії Shell ta Chevron, пішли з українського ринку, зокрема і через корупцію, і навіть нині судяться з державою Україна. За словами Гундера, це є негативним прикладом для решти інвесторів.

Президент України та кандидат на цю посаду Петро Порошенко на цій зустрічі з представниками бізнесу заявив, що в разі переобрання «гарантує збереження спрощеної системи оподаткування для малого бізнесу».

21 квітня відбудеться другий тур виборів президента України, в якому змагатимуться шоумен Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG